You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

A Sikertelen gyökérkezelés újrakezelés


Egy sikertelen gyökérkezelés hátterében több ok is állhat. Ilyenek például a fog egyedi anatómiájából adódó nehézségek: többszörösen görbült csatorna, fel nem tárt járulékos csatornák, seprűszerűen elágazódó csatorna a gyökércsúcsnál, pulpakövek.

Sikertelenség esetén a legkonzervatívabb megoldás az újragyökérkezelés (revízió). Előfordulhat, hogy a páciensnek nincsenek klinikai tünetei, viszont radiológiai jelek indokolják az újrakezelést: gyökércsúcs körüli felritkulás stagnál vagy romlik, rövid gyökértömés, túltömés, fel nem tárt csatorna, perforáció.

Más esetben pedig lehetséges, hogy a panaszok radiológiai jelek nélkül is fellépnek: ráharapásra, kopogtatásra érzékenység, duzanat.

Alapos, mindenre kiterjedő vizsgálat után, az újrakezeléssel célunk a fog megtartása és a fogászati jellegű gócok és a panaszok megszűntetése. Ennek érdekében a baktériumokkal fertőzött régi gyökértömés eltávolításra kerül, mechanikai és kémiai úton történik a gyökércsatornák tisztítása, ezután új gyökértömés kerül a csatornákba, amellyel célunk a baktériumok élőhelyének megszűntetése.

A tökéletes gyökértömés elkészítésével még nem érhet véget a kezelés, mert a fog koronája felől újra befertőződhet a gyökércsatorna, ezért rendelőnkben különös figyelmet fordítunk a gyökérkezelt fogak megfelelő koronai helyreállítására.

A Sikertelen gyökérkezelés újrakezelés

Milyen esetekben ajánljuk a gyökérkezelés újrakezelését?


Egy gyökérkezelt fognál, ha a pácines panaszai nem javulnak vagy új tünetek alakulnak ki, esetleg panaszmentes, de CBCT-felvételen egyértelmű a gyökérkezelés sikertelensége, revízió (újrakezelés) javasolt.

Foglaljon időpontot sikertelen gyökérkezelés újrakezelésre!

Időpontfoglalás

Miért válasszon minket?


Egyedülálló diagnosztika

Speciális CBCT segítségével készítünk nagy felbontású 3D felvételeket, így pontos diagnózist kapunk.

Világszínvonalú eszközök

A gyökércsatornákat a világon elérhető legmodernebb eszközökkel tágítjuk fel, tisztítjuk ki.

Egyedülálló 5 éves garancia

Ha mi kezdjük el a gyökérkezelést, egyedülálló 5 éves garanciát vállalunk rá!

Foghúzást elkerülő kezelések

Saját fog megtartására irányuló kezelések a lehető legtöbb esetben.

Ultrahangot is alkalmazunk

A csatornákat ultrahanggal is tisztítjuk. A modern gyökérkezelésben ez elengedhetetlen.

Fog speciális fertőtlenítése

Nemzetközi kutatások alapján kidolgozott fertőtlenítési protokollt alkalmazunk gyökérkezelés során.

Folyamatosan képezzük magunkat

Rendszeresen továbbképezzük magunkat: nemzetközi konferenciákra járunk, így tudásunk naprakész.

Legjobb minőségű anyagok

Csak a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk. Kompromisszumot ebben nem ismerünk.

Fájdalommentesen dolgozunk

Fájdalommentesen, hatékonyan, nagyon magas sikeraránnyal dolgozunk.

Gyakori kérdések a sikertelen gyökérkezelés újrakezelésról


A köznyelvben a fogpótlás szó egy eltávolított fog pótlását jelenti, de a fogorvosi szaknyelvben ez nem jelenti szükségképpen a fog eltávolítását, így egy koronát vagy betétet is fogpótlásnak tekintünk. Az elsődleges cél mindig a saját fog lehetséges megtartása, esetleges fogorvosi beavatkozással történő korrigálása.

Semmi sem szól örökre, de rendszeres kontrollvizsgálatokkal minden fogpótlás akár évtizedekig megtartható. A betétek szempontjából a legjobb és legtartósabb választás a reneszánszát élő aranyötvözetből készített betét, a kompozit esztétikus betéttel szemben.

Azt szoktuk mondani pácienseinknek, hogy a legjobb fogpótlás mindig a saját fog. Ez esetben a gyökérkezelt fog, amit a végleges gyökértömés után minél előbb egy hosszútávú ideiglenes koronával látunk el, ami megóvja őt a törésveszélytől, ami sajnos gyakori, de elkerülhető komplikáció a gyökérkezelt fogaknál.

Nyitva tartás

Időpontok:
Hétfő-Péntek:
08:00-20:00
Bejelentkezés, időpont-foglalás

Röntgenfelvétel:
  (kötelező) Az űrlapban megadott személyes adataim kezeléséhez közvetlen üzletszerzési céllal kifejezetten hozzájárulok, az adatkezelési tájékoztatót megismertem. A hozzájárulásom visszavonásig érvényes.