You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Milyen esetekben ajánlott a rossz lehelet kezelése?


Ha a fogmosás illetve az ahhoz tartozó egyéb szájhigiéniai módszerek nem hozzák meg a kíván eredményt, mindenképpen konzultáljon fogorvosainkkal, mert az elhanyagolt, rossz fogak, az ínybetegségek vagy a rosszul beállított műfogsor egyaránt okozhat rossz leheletet (a baktériumok elszaporodása miatt), de a szájban található fekélyes sebek, fertőzések is kellemetlen szájszagot eredményezhetnek, ami hosszabb szakorvosi kezelést igényel.

Összességében elmondható, hogy a reggeli szájszag kialakulásában rengeteg tényező játszik szerepet, szerencsére a legtöbb esetben egyszerűen kezelhető a fent említett módszerekkel, de előfordulhat, hogy más, esetleg szervi oka van a halitosisnak, ezért fontos fogorvosi konzultáció.

Foglaljon időpontot rossz lehelet kezelésére

Időpontfoglalás

Miért válasszon minket?


Egyedülálló diagnosztika

Speciális CBCT segítségével készítünk nagy felbontású 3D felvételeket, így pontos diagnózist kapunk.

Világszínvonalú eszközök

A gyökércsatornákat a világon elérhető legmodernebb eszközökkel tágítjuk fel, tisztítjuk ki.

Egyedülálló 5 éves garancia

Ha mi kezdjük el a gyökérkezelést, egyedülálló 5 éves garanciát vállalunk rá!

Foghúzást elkerülő kezelések

Saját fog megtartására irányuló kezelések a lehető legtöbb esetben.

Ultrahangot is alkalmazunk

A csatornákat ultrahanggal is tisztítjuk. A modern gyökérkezelésben ez elengedhetetlen.

Fog speciális fertőtlenítése

Nemzetközi kutatások alapján kidolgozott fertőtlenítési protokollt alkalmazunk gyökérkezelés során.

Folyamatosan képezzük magunkat

Rendszeresen továbbképezzük magunkat: nemzetközi konferenciákra járunk, így tudásunk naprakész.

Legjobb minőségű anyagok

Csak a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk. Kompromisszumot ebben nem ismerünk.

Fájdalommentesen dolgozunk

Fájdalommentesen, hatékonyan, nagyon magas sikeraránnyal dolgozunk.

Gyakori kérdések a rossz lehelet kezeléséről


A halitosis okozói a szánkban élő baktériumok, amelyek a száj normál flórájához tartoznak. Ezek a baktériumok képesek bontani a szánkban lévő fehérjéket, amely során kénvegyületek szabadulnak fel. Ezek a kénvegyületek felelősek a rossz leheletért. Mivel ezen baktériumok szükségesek a szervezet normál működéséhez, nem kell kiírtanunk őket, hanem túlzott elszaporodásukat kell megakadályoznunk.

A száj kiszáradása kedvez a baktériumok túlzott elszaporodásának, mivel a nyál mosó hatása ilyenkor nem tud érvényesülni, ezért lepedék fog felhalmozódni a fogakon, a nyelven és akár szájban lévő pótlásokon, fogszabályozó készüléken.

Szájszárazságot számos tényező előidézhet. Kevés víz bevitel, édesség- vagy alkohol fogyasztás, bizonyos gyógyszerek (pl. antihisztaminok, vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok) de a leggyakoribb az éjszakai szájszáradás, mivel alvás közben lecsökken a nyáltermelésünk.

1. Alapos szájápolás: a fogmosás és fogköztisztításon kívül nagyon fontos a nyelv tisztítása is hiszen a baktériumoktól hemzsegő lepedék a nyelvünkön is keletkezik, mivel a nyelv papillái (ízlelőbimbók) között ideális körülmények alakulnak ki a baktériumok elszaporodásához. A nyelvlepedék leghatékonyabb ellenszere a nyelvkaparó.

2. Hidratálás: A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele csökkenti a száj kiszáradásának esélyét. Próbáljuk a vizet részesíteni előnyben a cukros, szénsavas üdítők, gyümölcslevek és alkohol tartalmú italok helyett, amelyek viszont fokozzák a szájszáradást. 3. Alkoholmentes szájvíz használata: Ha a mechanikus tisztítást ( fogkefe, fogselyem, fogköztisztító) kiegészítenénk kémiai szájápolással is, érdemes alkoholmentes szájvizet választani erre a célra, szintén a száj túlzott száradását kerülhetjük el ezzel.

Nyitva tartás

Időpontok:
Hétfő-Péntek:
08:00-20:00
Bejelentkezés, időpont-foglalás

Röntgenfelvétel:
  (kötelező) Az űrlapban megadott személyes adataim kezeléséhez közvetlen üzletszerzési céllal kifejezetten hozzájárulok, az adatkezelési tájékoztatót megismertem. A hozzájárulásom visszavonásig érvényes.