You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

A fogpótlásokról


A fogpótlások attól függően, hogy mennyi hiányzó fogszövetet helyettesítenek lehetnek intrakoronálisak: tömések és az úgynevezett betétek (inlay/onlay), és extrakoronálisak: koronák, hidak.

Ha egy vagy több fog hiányzik, azt fogászati implantátumokkal, hidakkal, kivehető fogpótlásokkal lehet pótolni. A hidakat kis kiterjedésű hiányok (maximum 3-4 fog) esetén használják és ragasztással rögzítik. Több fog hiánya esetén a hidak már nem bírják a mechanikai terhelést (ez a híd törésével vagy a megmaradt fogak lazulásával, törésével járhat), ezért kivehető pótlásokat készítenek.

A fogászatban használatos anyagok egyike sem hasonlít teljesen a fogakat alkotó kemény szövetekre, ezért a különböző elvárásoknak megfelelően (mechanikai ellenálló képesség, esztétika, ne legyen káros a szövetekre stb.) többféle anyagból készülhetnek a pótlások: amalgám, arany, titán, kompozit, fogászati kerámia, fémötvözetek, mint például arany-platina, ezüst-palládium, nikkel-króm és a legmagasabb esztétikai és biokompatibilitási igényeket is kielégítő fémmentes cirkónium-oxidból.

A fogpótlásokról

A cirkónium pótlások egyedi módon készülnek. Rendelői lenyomatvétel után, a készített mintát egy gép leszkenneli, majd az adatokat e-mailen keresztül Svédországba juttatják. Ott legyártják a fehér színű sapkát (Nobel Biocare – Procera) a pótlás vázát, amely visszajut a fogtechnikushoz, aki egyedileg építi rá a kerámiát. Az így készült fogmű teljesen fehér, biokompatibilis és gyönyörű!

Mivel a fényt átengedi, esztétikai tulajdonságait tekintve megegyezik az igazi foggal. A koronához a fogat vállas preparációval készítjük elő. Ezáltal a koronaszél pontosabban illeszkedik a preparált felszínhez. Az íny “befogadja“ a restaurációt, nem gyullad be és a sokak által ismert fekete koronaszél sincs.

Újdonság intraorális szkenner!


A modern fogászati technológiák alkalmazásával szeretnénk pácienseinknek a lehető legkényelmesebb megoldásokat nyújtani. A digitális lenyomatvétel lényege, hogy a fogpótlás készítéséhez szükséges lenyomat a hagyományos lenyomatanyag helyett intraorális szkennerrel készül el digitális úton.A fogazat digitalizált, élethű másolata, a virtuális modell azonnal, a páciens szeme láttára megjelenik a monitoron, ráadásul 3D-ben és színesben.

A fogpótlásokról

A digitális lenyomatvétel előnyei:

Pontos – a hagyományos lenyomatvételből származó hibák minimalizálhatók
Korszerű – XXI. századi technológia
Fokozott garatreflex esetén is alkalmazható: sok pácienst a lenyomatvétel során jelentkező hányingerhez közeli érzése elrettent a fogpótlások készítésétől vagy cseréjétől.A digitális lenyomatvétel során nem kell számolni kellemetlen érzéssel, mivel nem kerül lenyomatanyag a szájba. A szkenner kisméretű fejét a szájban lassan mozgatva, kellemetlen érzések nélkül, mintegy sorozatfényképfelvétel során készül a digitális lenyomat.
Fulladás érzés elkerülhető, csökkenthető
Nincs anyag a szájban – hagyományos módszerrel a folyékony lenyomatanyagot annak kötésig a szájban kell tartani. Digitális megoldásnál már nincs ilyen.
Rögtön a szék mellett, monitoron megtekinthető és értékelhető a lenyomat
Korrekció esetén nincs szükség a teljes lenyomatvételi procedúrát megismételni, gyorsan és könnyen javítható az intraorális szkenner segítségével
Színesben látható az eredmény: pácienseink szívesen nyomon követik a szkennelés folyamatát. A modern eljárásnak köszönhetően képet kaphatnak a kezelt területről színesben.
Fogak eredeti alakja, helyzete rekonstruálható, ennek a lenyomatvételnek köszönhetően a későbbiekben is modellezhetjük az eredeti állapotot.

Milyen esetekben ajánljuk a fogpótlást?


Foghiány esetén vagy ha nincs megelégedve előző fogpótlásával.

Konzultáció során mérlegeljük az egyéni fogstátusz adta lehetőségeket, a személyes elvárásokat, hogy a végeredmény esztétikailag és funkcionálisan is kielégítő legyen. jobb oldali oszlop nem kell, de ha ezt a kezelést egy adott fogorvos végzi csak, akkor akár berakható, ekkor kérjük megadni az orvos adatokat.

Foglaljon időpontot fogpótlásra

Időpontfoglalás

Miért válasszon minket?


Egyedülálló diagnosztika

Speciális CBCT segítségével készítünk nagy felbontású 3D felvételeket, így pontos diagnózist kapunk.

Világszínvonalú eszközök

A gyökércsatornákat a világon elérhető legmodernebb eszközökkel tágítjuk fel, tisztítjuk ki.

Egyedülálló 5 éves garancia

Ha mi kezdjük el a gyökérkezelést, egyedülálló 5 éves garanciát vállalunk rá!

Foghúzást elkerülő kezelések

Saját fog megtartására irányuló kezelések a lehető legtöbb esetben.

Ultrahangot is alkalmazunk

A csatornákat ultrahanggal is tisztítjuk. A modern gyökérkezelésben ez elengedhetetlen.

Fog speciális fertőtlenítése

Nemzetközi kutatások alapján kidolgozott fertőtlenítési otokollt alkalmazunk gyökérkezelés során.

Folyamatosan képezzük magunkat

Rendszeresen továbbképezzük magunkat: nemzetközi konferenciákra járunk, így tudásunk naprakész.

Legjobb minőségű anyagok

Csak a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk. Kompromisszumot ebben nem ismerünk.

Fájdalommentesen dolgozunk

Fájdalommentesen, hatékonyan, nagyon magas sikeraránnyal dolgozunk.

Gyakori kérdések és válaszok a fogpótlásról


A dokumentációk kitöltése a konzultáció előtt pár percet vesz igénybe, majd a konzultáció ideje körülbelül 30 percet.

A cirkónium fogpótlások 1,5-2 hét alatt készülnek el. Ez idő alatt rendelőnkben készített ideiglenes pótlással látjuk el a fogat.

A kész cirkónium korona saját fogunkkal megegyezően terhelhető.

A többszörösen restaurált fogakat sokszor koronával látják el. A koronakészítéskor a tömött fogak ép felületei csiszolás alá kerülnek, a csiszolás során a fog külső és belső fala “elfogy”, ezért gyakran csap is készül a fogba, amely köztudottan elrepesztheti a fogat (fém csap), és a fog elvesztéséhez vezethet.

Van más megoldás… Mi inlayt vagy más néven betétet készítünk, ami lenyomat alapján, fogtechnikus által laborkörülmények között készített tömést jelent. Ez azért fontos, mert szájban szinte lehetetlen olyan tisztán dolgozni, mint a technikusnak a laborban. A szájüregben mindig jelen van a tömés kötését befolyásoló pára, nyál, vér és nedvesség, mint befolyásoló tényező. A technikus a restauráció széli zárását mikroszkóp alatt ellenőrzi. Mivel a szuvasodás mindig itt kezdődik, a tökéletes zárás a legfontosabb egy pótlásnál. A betét a fog csücskein támaszkodik meg, így nem reped el a fog, tehát tartós és szép eredményt érünk el. Esztétikus (fogszínű), és arany inlayt is készítünk. Minél később lesz egy tömésből korona, egy koronából gyökérkezelt csapos fogmű, híd, majd nagyobb híd, annál később jutunk el a kivehető fogpótlásig. Munkáinkra garanciát vállalunk.

Az arany inlaynek kiváló a megmunkálhatósága, mely a széli záródás pontos kivitelezésében elengedhetetlen. Széleit rásimítjuk a fogra, így a rés keletkezése, a fog alászuvasodása szinte lehetetlen. Teherbíró képességük, tartósságuk sokkal nagyobb, mint az esztétikus inlayé. Akinek azonban az esztétika a legfontosabb, annak a fogszínű, szinte láthatatlan inlay-t ajánljuk.

Nyitva tartás

Időpontok:
Hétfő-Péntek:
08:00-20:00
Bejelentkezés, időpont-foglalás

Röntgenfelvétel:
  (kötelező) Az űrlapban megadott személyes adataim kezeléséhez közvetlen üzletszerzési céllal kifejezetten hozzájárulok, az adatkezelési tájékoztatót megismertem. A hozzájárulásom visszavonásig érvényes.