You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Az esztétikus fogtömésről


Az esztétikus fogtömések anyaga kompozit, ezek az úgynevezett fogszínű tömések, amelyek mára teljesen kiszorították az amalgámot. Széles színpalettából választhatja ki a fogorvos a páciens fogazatához leginkább passzoló tömőanyagot, amely nem csak színében de fényáteresztő képességében is tökéletes összképet eredményez.

Az esztétikus tömések elkészítése során a fogfelszínt előkezeljük, úgynevezett kondícionálót és ragasztóanyagot (bond) használunk, ám a modernebb bondokkal ez már egy lépésben is kivitelezhető. Ennek a ragasztóanyagnak köszönhető, hogy a tömés kémiailag köt a fogfelszínhez, ami nagyon erős kötést biztosít a tömés számára. A tömőanyagot rétegezve visszük fel a fogra és egy speciális kék fényű lámpával világítjuk meg, amelynek hatására megköt. A tömés kivitelezése során nagyon fontos az adott terület szárazon tartása, mert a kompozit nagyon érzékeny a nedvességre a megvilágítás előtt. A kompozit hátránya, hogy ez a plasztikus anyag a kötési folyamata (polimerizáció) során zsugorodik. A zsugorodás mértéke függ a tömőanyag mennyiségétől is, ezért nagyobb kiterjedésű szuvasodás és hátsó fogak esetén előnytelen választás, mivel széli résképződést és a tömés mellészuvasodását okozhatja ez a zsugorodás. Ilyen esetekben inkább a betéteket ajánljuk.

Az esztétikus fogtömésről

Milyen esetekben ajánljuk az esztétikus fogtömést?


Az esztétikus fogtöméseket kis kiterjedésű fogszuvasodás, foganyaghiány, enyhe elszíneződések esetén ajánljuk. Ezek a tömőanyagok tökéletesen illeszkednek a fogak eredeti színéhez, ezért akár egy metszőfog esetében is kiváló esztétikumot tudunk biztosítani pácienseink számára, amely gyorsan, már egy alkalom alatt el is készül.

Foglaljon időpontot esztétikus fogtömésre!

Időpontfoglalás

Miért válasszon minket?


Egyedülálló diagnosztika

Speciális CBCT segítségével készítünk nagy felbontású 3D felvételeket, így pontos diagnózist kapunk.

Világszínvonalú eszközök

A gyökércsatornákat a világon elérhető legmodernebb eszközökkel tágítjuk fel, tisztítjuk ki.

Egyedülálló 5 éves garancia

Ha mi kezdjük el a gyökérkezelést, egyedülálló 5 éves garanciát vállalunk rá!

Foghúzást elkerülő kezelések

Saját fog megtartására irányuló kezelések a lehető legtöbb esetben.

Ultrahangot is alkalmazunk

A csatornákat ultrahanggal is tisztítjuk. A modern gyökérkezelésben ez elengedhetetlen.

Fog speciális fertőtlenítése

Nemzetközi kutatások alapján kidolgozott fertőtlenítési otokollt alkalmazunk gyökérkezelés során.

Folyamatosan képezzük magunkat

Rendszeresen továbbképezzük magunkat: nemzetközi konferenciákra járunk, így tudásunk naprakész.

Legjobb minőségű anyagok

Csak a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk. Kompromisszumot ebben nem ismerünk.

Fájdalommentesen dolgozunk

Fájdalommentesen, hatékonyan, nagyon magas sikeraránnyal dolgozunk.

Gyakori kérdések az esztétikus fogtömésről


A dokumentációk kitöltése a konzultáció előtt pár percet vesz igénybe, majd a konzultáció ideje körülbelül 30 percet.

A tömőanyag úgynevezett kompozit tömés (műgyanta, üveg és porcelánszemcsékkel megerősítve). Ez a legmodernebb tömőanyag, amely a legesztétikusabb eredményt nyújtja. Úgynevezett mikroretencióval, kémiailag rögzül a fogban. Ezáltal nem szükséges több foganyagot eltávolítani, mint maga a szuvas terület, tehát minimál invazív eljárással készítjük.

Minden esetben fogszínű az esztétikus tömés, kiválasztva az Ön fogaihoz legjobban illeszkedő színt, ezáltal elérve a legesztétikusabb végeredményt.

Ezek a tömések anyagukból adódóan idővel zsugorodhatnak, ezért fontos a rendszeres kontrollokon való megjelenés. Zsugorodásuk és a nem megfelelő tisztás hozzájárulhat a széli zárás mentén elinduló szuvasodáshoz. Ezek miatt időközönként szükséges őket átpolírozni, illetve adott esetben cserélni.

Nyitva tartás

Időpontok:
Hétfő-Péntek:
08:00-20:00
Bejelentkezés, időpont-foglalás

Röntgenfelvétel:
  (kötelező) Az űrlapban megadott személyes adataim kezeléséhez közvetlen üzletszerzési céllal kifejezetten hozzájárulok, az adatkezelési tájékoztatót megismertem. A hozzájárulásom visszavonásig érvényes.