You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Sürgősségi gyökérkezelés


Sürgős esetekben már aznapra is adunk konzultációs időpontot, melynek ára 38.000 Ft. Rendelési időnkről telefonon érdeklődhet. A konzultációt követő napon, soron kívüli gyökérkezeléskor 50% felárat számolunk fel.

Sürgősségi gyökérkezelés

Fogászati konzultáció


Az első találkozás a rendelőben minden esetben egy állapotfelmérés, konzultáció. A gyökérkezelés prognózisa és időigénye különböző, ezért a kezelést kizárólag előzetes konzultáció után tudjuk vállalni, amikor megbecsüljük a kezelés sikerességét.

Fogászati konzultáció

Esztétikus fogtömés


Az esztétikus fogtöméseket kis kiterjedésű fogszuvasodás, foganyag hiány esetén ajánljuk. Ezek a tömőanyagok tökéletesen illeszkednek a fogak eredeti színéhez, ezért akár egy metszőfog esetében is kiváló esztétikumot tudunk biztosítani pácienseink számára. Az esztétikus fogtömések anyaga kompozit. Ez a plasztikus anyag a kötési folyamata (polimerizáció) során zsugorodik. A zsugorodás mértéke függ a tömőanyag mennyiségétől is, ezért nagyobb kiterjedésű szuvasodás és hátsó fogak esetén előnytelen választás, mivel széli résképződést és a tömés mellészuvasodását okozhatja ez a zsugorodás. Ilyen esetekben inkább a betéteket ajánljuk.

Esztétikus fogtömés

Fogpótlások
(fogkorona, inlay, onlay)


A fogpótlások attól függően, hogy mennyi hiányzó fogszövetet helyettesítenek lehetnek intrakoronálisak: tömések és az úgynevezett betétek (inlay/onlay), és extrakoronálisak: koronák, hidak.

Fogpótlások (fogkorona, inlay, onlay)

Sikertelen gyökérkezelés
újrakezelés


Egy gyökérkezelt fognál, ha a pácines panaszai nem javulnak vagy új tünetek alakulnak ki, esetleg panaszmentes, de CBCT-felvételen egyértelmű a gyökérkezelés sikertelensége, revízió (újrakezelés) javasolt. A mikroszkóp adta lehetőségek segítségével fény derülhet a korábbi gyökértömés sikertelenségének okára.

Sikertelen gyökérkezelés újrakezelése

Gyökérkezelés elkerülése


Nagyon mély még nem gócos fogaknál egy speciális regeneratív anyaggal még esélyt adhatunk a fognak. A gyökérkezelés egy visszafordíthatatlan beavatkozás. Egy vitális fog mindig jobb mint egy gyökérkezelt fog.

Gyökérkezelés elkerülése

Gócbetegségek kezelése


Mi a góc?
Ez alatt a fertőzéses eredetű gócot értjük, a szervezet egy rejtett helyén elzárva, folyamatosan meglévő fertőzést.

Gócbetegségek kezelése

Rezekció elkerülése


Sikertelen gyökérkezelés esetén gyakran előfordul, hogy a gyökércsúcs rezekciót (gyökércsúcs amputáció) javasolják. Ha az elvégzett gyökérkezelés nem tökéletes a rezekció sem lesz eredményes, és újabb kudarchoz vezet. Emiatt igen ritkán alkalmazandó. Az újragyökérkezelés sikertelen gyökércsúcs rezekció után is lehetséges.

Rezekció elkerülése

Gyermekfogászat, barázdazárás


Gyermekeknél a frissen előtört fogak még nagyon sérülékenyek, a mineralizáltsági fokuk nagyon alacsony, ezért barázdazárassal óvjuk őket.

Gyermekfogászat, barázdazárás

Professzionális fogkőeltávolítás


A fogkő a baktériumok melegágya, ami nem csak kellemetlen szájszagot eredményez, de az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatja.

Professzionális fogkőeltávolítás

Rossz lehelet kezelése


Ha a fogmosás illetve az ahhoz tartozó egyéb szájhigiéniai módszerek nem hozzák meg a kíván eredményt, mindenképpen konzultáljon fogorvosainkkal, mert az elhanyagolt, rossz fogak, az ínybetegségek vagy a rosszul beállított műfogsor egyaránt okozhat rossz leheletet.

Rossz lehelet kezelése