Személyre szabott konzultáció

A konzultáció alkalmával megbeszéljük a javasolt kezelési tervet, tájékoztatjuk ennek költségéről, és időigényéről.

Az első találkozás a rendelőben minden esetben egy állapotfelmérés, konzultáció. A gyökérkezelés prognózisa és időigénye különböző, ezért a kezelést kizárólag előzetes konzultáció után tudjuk vállalni, amikor megbecsüljük a kezelés sikerességét.

Mi történik a konzultációkor?

Első lépésként felmérjük általános egészségi állapotát, melyhez megkérjük töltsön ki egy kérdőívet. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy személyre szabottan tudjuk ellátni Önt. A fogászati konzultáció és állapotfelmérés egy beszélgetéssel kezdődik, amely során az orvos tájékozódik a páciens szájápolási szokásairól, a fogak állapotáról, hogy rendszeresen dohányzik, illetve fogyaszt-e alkoholt.  A beszélgetést a fogak és a nyálkahártya fizikai vizsgálata követi, amit megtekintéssel, kopogtatással, valamint tapintással végez el a fogorvos.

Ezt követően elkészítjük a szükséges képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat. A mai modern fogorvosláshoz nélkülözhetetlen a megfelelő diagnosztikai háttér. A RTG, illetve 3D CBCT felvétel készítése elengedhetetlen egy sikeres kezelés kivitelezéséhez. E felvételek számos olyan rejtett információt is megmutatnak, melyek szabad szemmel, vagy alaposabb klinikai diagnosztikával talán nem is észrevehetők.

A röntgenfelvételek elemzése után kerül sor a kezelési terv kidolgozására. Az orvos személyre szabottan, a páciens előzményeinek, fogak állapotának ismeretében elkészíti a lehető legjobb kezelési tervet. Amennyiben van rá lehetőség, az orvos több alternatívát is felajánl Önnek, amelyekből aztán mérlegelés után kiválaszthatják az adott helyzetnek legmegfelelőbbet.

Mi történik sürgős esetben?

Sürgős esetben már aznapra is adunk konzultációs időpontot. Rendelési időnkről telefonon érdeklődhet.

Áraink

Gyakori kérdések és válaszok a konzultációról

KÉRDÉS: Mennyi idő a konzultáció?

VÁLASZ: A dokumentációk kitöltése a konzultáció előtt pár percet vesz igénybe, majd a konzultáció ideje körülbelül 30 percet.

   Amennyiben további kérdése merült fel, legyen szíves kollégáinkat megkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kapcsolat