Rezekció elkerülése

A gyakorlatban sikertelen gyökérkezelés után, a revíziót (újragyökérkezelés) ajánlják egy specialistánál. Így elkerülhető a rezekció.

Sikertelen gyökérkezelés esetén gyakran előfordul, hogy a gyökércsúcs rezekciót  (gyökércsúcs amputáció) javasolják. Ha az elvégzett gyökérkezelés nem tökéletes a rezekció sem lesz eredményes, és újabb kudarchoz vezet. Emiatt igen ritkán alkalmazandó. Az újragyökérkezelés sikertelen gyökércsúcs rezekció után is lehetséges.

A legtöbb rezekált fogat sajnos nem kellett volna műteni, a precíz belső tisztítás után ezek a fogak meggyógyulnak, a csont körülöttük újra regenerálódik.

Áraink

 

Esetbemutatás

Alsó 5-ös fog kezelése: 35 éves férfi, 35-ös fogán periapikális (gyökércsúcs körüli) elváltozás látható. A páciens csak enyhe panaszokkal jelentkezett. Fogorvosa a gyökértömést jónak ítélte, ezért a rezekciót  javasolta. A páciens a nervus mentalis (állideg) esetleges sérülése miatt halogatta a műtétet. A gyökértömés eltávolítása után Ca(OH)2-vel láttuk el a fogat, pár hónapos gyógyszeres ellátás után új csont képződött és tökéletesen meggyógyult.
Rezekcióra nem volt szükség.

 

Gyakori kérdések és válaszok a rezekció elkerüléséről

KÉRDÉS: Hogyan tudom elkerülni a műtétet?
VÁLASZ:  Amennyiben a gyökérkezelés steril körülmények között zajlik, a gyökértömés a szakma szabályainak teljes mértékben megfelel, a panaszok egyértelműen szűnnek, valamint a kontroll röntgen felvételeken az elváltozás csökken, úgy nincs szükség műtétre.


  Amennyiben további kérdése merült fel, legyen szíves kollégáinkat megkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kapcsolat