Mikroszkópos gyökérkezelés

Különlegesen precíz gyökérkezelési eljárás, kiemelkedően magas prognózissal.

Miért jobb a mikroszkópos gyökérkezelés, mint  a hagyományos?

Minimális foganyag veszteséggel dolgozunk. A mikroszkóppal végzett gyökérkezelések, pontosságuk miatt a legprecízebb módon elvégzett beavatkozások közé tartoznak. Segítségével a fraktúra (repedés) kizárható, amely köztudottan sok gyökérkezelés sikertelenségének az oka. Lehetőségünk van a nyitott gyökércsúcs (apex), ál-utak, illetve perforáció (átlyukasztás) speciális lezárására is. A régen készült ezüst-point gyökértömések mikroszkóp segítségével eltávolíthatóak.

A moláris fogaknál gyakran előforduló, járulékos csatornák könnyen megtalálhatóak és feltárhatóak. Bonyolult anatómiájú, és c-formájú csatornák teljes biztonsággal megtalálhatóak, feltárhatóak és kitisztíthatóak. Az úgynevezett lovagló gyökér feltárható, és pontosan letömhető.

Mikroszkóppal olyan speciális beavatkozások is elvégezhetőek, mint például a betört műszer eltávolítása.

Mindez fájdalommentesen, nyugodt körülmények között.

Áraink

Gyakori kérdések és válaszok a mikroszkópos gyökérkezelésről

KÉRDÉS: Mennyi idő a mikroszkópos gyökérkezelés?

VÁLASZ: A mikroszkópos gyökérkezelés a legprecízebb beavatkozások közé tartozik, időigényesebb, mint egy hagyományos gyökérkezelés, emiatt egy alkalom 2 óra hosszat vesz igénybe. Fontos azonban tudni, hogy általában 2 (ritka esetben 3 alkalom) alatt kész a csúcstechnológiájú gyökérkezelés. Régebben 6-7 alkalommal is gyógyszert cseréltek a fogban.


KÉRDÉS: Mennyi idő telik el a két gyökérkezelés között, amíg gyógyszer van a fogban?

VÁLASZ: Általában 4-6 hétnek szükséges eltelni, esettől függően ez változhat.


KÉRDÉS: Fog-e fájni a gyökérkezelés?

VÁLASZ:  A gyökérkezelés nem fájdalmas beavatkozás, ám ettől függetlenül első alkalommal szinte minden esetben adunk érzéstelenítőt, hogy elkerüljük a lehető legkisebb kellemetlenséget is.


KÉRDÉS: Miért kell injekció egy már elhalt vagy újragyökérkezelt fog kezeléséhez?

VÁLASZ: Mert a még fel nem tárt területek, csatornák kezelés közben kellemetlenséget okozhatnak a páciensnek.


KÉRDÉS: Hogyan tartom nyitva a szám 2 órán keresztül?

VÁLASZ: A kofferdam gumi felhelyezése előtt a kezelt oldallal ellentétesen egy úgynevezett “ráharapókát” helyezünk be a páciens szájába (természetesen igény szerint) amire ráharap, így a kezelés időtartama alatt az ízület, illetve a rágóizmok minimális terhelésnek vannak kitéve.

  Amennyiben további kérdése merült fel, legyen szíves kollégáinkat megkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kapcsolat