Megelőzés-professzionális fogkőeltávolítás

A fogkő a baktériumok melegágya, ami nem csak kellemetlen szájszagot eredményez, de az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését is okozhatja.

A fogkőeltávolítás esztétikailag kedvezőbb képet eredményez. Segítséget nyújt önnek a jó szájhigiéné eléréséhez és fenntartásához. Megelőzi a hazánkban népbetegségnek számító fogágybetegségeket, a gingivitis (fogínygyulladás) és parodontitis (fogínysorvadás) kezelésének alapvető eleme. Hozzájárul a gyógyult állapot fenntartásához. Előkészíti a fogakat és az ínyt a szájsebészeti, konzerváló- és gyermekfogászati, és protetikai kezelésekhez.
Ha a fogkőeltávolítás megfelelő egyéni szájhigiénével párosul várható, hogy a gyulladás megszűnik a szövetekben. Az ödéma, a szondázásra bekövetkező vérzés megszűnik, a szondázási mélység csökken, új tapadásképződés és visszatapadás figyelhető meg. A fogkőeltávolítást követően a plakk eltávolítás hatékonyabban végezhető, a fogkőképződés üteme csökken, és a sima felszínekhez kevésbé erősen tapad.

Áraink

Gyakori kérdések és válaszok a fogkőeltávolításról

KÉRDÉS: Fájdalom mentes-e a fogkő eltávolítás, illetve kapunk-e érzéstelenítőt?

VÁLASZ: Nem szoktunk érzéstelenítőt adni, hiszen ez nem fájdalmas kezelés, mindössze néhol egy picit kellemetlen érzés lehet. Természetesen aki szeretne, kaphat érzéstelenítőt.


KÉRDÉS: Milyen gyakran kell megismételni a fogkőeltávolítást?
VÁLASZ: Félévente ajánlott a fogkőeltávolítás, de ez személyre szabottan eltérő lehet.
Van, akinek sűrűbben, illetve ritkábban kell járnia.

KÉRDÉS: Fontos félévente tisztításra járni?
VÁLASZ: Egészségügyi és esztétikai szempontból is nagyon fontos, illetve garanciát is csak a rendszeres (félévenkénti) szűrővizsgálaton való megjelenéssel tudunk biztosítani.

KÉRDÉS: Mennyi időt vesz igénybe a tisztítás, illetve lehet-e a konzultáció során elvégezni ezt?
VÁLASZ: Természetesen van erre lehetőség, és nagyjából 1 órát vesz igénybe.

 

  Amennyiben további kérdése merült fel, legyen szíves kollégáinkat megkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kapcsolat