Fogmegtartó kezelések

A betétek hasonlítanak a tömésekre, azoktól abban különböznek, hogy fogtechnikai laboratóriumban készülnek és ragasztással rögzítik őket.

A többszörösen restaurált fogakat sokszor koronával látják el. A koronakészítéskor a tömött fogak ép felületei csiszolás alá kerülnek, a csiszolás során a fog külső és belső fala “elfogy”, ezért gyakran csap is készül a fogba, amely köztudottan elrepesztheti a fogat (fém csap), és a fog elvesztéséhez vezethet.

Van más megoldás… Mi inlayt vagy más néven betétet készítünk, ami lenyomat alapján, fogtechnikus által laborkörülmények között készített tömést jelent. Ez azért fontos, mert szájban szinte lehetetlen olyan tisztán dolgozni, mint a technikusnak a laborban. A szájüregben mindig jelen van a tömés kötését befolyásoló pára, nyál, vér és nedvesség, mint befolyásoló tényező. A technikus a restauráció széli zárását mikroszkóp alatt ellenőrzi. Mivel a szuvasodás mindig itt kezdődik, a tökéletes zárás a legfontosabb egy pótlásnál. A betét a fog csücskein támaszkodik meg, így nem reped el a fog, tehát tartós és szép eredményt érünk el. Esztétikus (fogszínű), és arany inlayt is készítünk. Minél később lesz egy tömésből korona, egy koronából gyökérkezelt csapos fogmű, híd, majd nagyobb híd, annál később jutunk el a kivehető fogpótlásig. Munkáinkra garanciát vállalunk.

 Áraink

Aesthetic inlay

Gold inlay

Gyakori kérdések és válaszok az inlayről

KÉRDÉS: Mi a különbség az esztétikus inlay és az arany inlay között?

VÁLASZ: Az arany inlaynek kiváló a megmunkálhatósága, mely a széli záródás pontos kivitelezésében elengedhetetlen. Széleit rásimítjuk a fogra, így a rés keletkezése, a fog alászuvasodása szinte lehetetlen. Teherbíró képességük, tartósságuk sokkal nagyobb, mint az esztétikus inlayé. Akinek azonban az esztétika a legfontosabb, annak a fogszínű, szinte láthatatlan inlay-t ajánljuk.


   Amennyiben további kérdése merült fel, legyen szíves kollégáinkat megkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kapcsolat