3D CB CT diagnosztika

A mai modern fogorvosláshoz nélkülözhetetlen a megfelelő diagnosztikai háttér. A készülék különlegessége a borotvaéles, tökéletesen kiértékelhető felvétel.

Mi a 3D CBCT?

A 3D Cone Beam CT-vel az egyes területek külön-külön, rávetülések nélkül több irányból is megtekinthetők. A hagyományos röntgenhez képest, torzítással nem kell számolni, a képek 1:1 méretarányából adódóan pontos mérések végezhetők. Rétegfelvételeket, úgymond “szeleteket”  állíthatunk elő a kívánt területről, illetve 3D rekonstrukciót készíthetünk. Továbbá nem csak a csont mennyiségéről, de a minőségéről is informálódhatunk.

Mi az amiben a mi készülékünk egyedinek számít?

A készülék különlegessége a borotvaéles, tökéletesen kiértékelhető felvételek mellett abban rejlik, hogy a letérképezendő mező alakja nem a szokványos henger, hanem egy egyedi háromszög alakú hasáb. A felvételi mező alakjának köszönhetően a felesleges, állcsonton kívül eső területekről nem készül felvétel, így az amúgy is kis mértékű sugárterhelés, további 10-12%-al csökken.

Mekkora a sugárterhelés?

A hagyományos CT felvételekkel jelentős dózis érte a pácienst. Cone Beam CT-t használva ennek körülbelül 1%-a, ami nagyságrendileg már megegyezik a fogászatban eddig használt, hagyományos képalkotó eljárások sugárterhelésével. A szkennelési fázis 20-40 másodpercet vesz igénybe, majd az ezt követő rekonstrukciós idő is nagyon rövid. A készülék az alábbi, 6 különböző méretben képes 3D felvételeket készíteni: ct arak

Hogyan készül a felvétel?

Páciens információs videó:

Esetbemutatások

Szemmel látható különbségek 2D hagyományos röntgen, és 3D CBCT között.

17125_961782380521700_5605710792568770795_n

Gyakori kérdések és válaszok a CBCT-ről

KÉRDÉS: A CBCT-nek nem túl nagy a sugárterhelése?

VÁLASZ: Ez a fajta fogászati CBCT, körülbelül akkora dózist jelent a szervezetünknek, mint egy Európa-Amerika repülőút. Ezzel szemben azonban, sok információt kapunk a fog anatómiájáról, az idegképletek lefutásáról, az esetleges komplikációk kiküszöbölhetők, ezért sokkal eredményesebb lesz a kezelés.

  Amennyiben további kérdése merült fel, legyen szíves kollégáinkat megkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kapcsolat