Mikroszkópos gyökérkezelés – beküldő orvosoknak

Úgy gondolom, egy rendelő emelheti a színvonalát, ha más specializációjú rendelővel kooperál. Ahogyan ezt a szájsebészet, vagy a fogszabályozás területén is tesszük, megtehetjük az endodonciában is, egy biztosabb prognózis érdekében. Az endodonciai kezelés fontos pillérköve a fogászatnak, sokszor nagy kihívás a kezelőorvos számára, különösen a görbe, beszűkült gyökércsatornák, a perforációk, vagy a hagyományos technikával nem kezelhető csatornák okoznak problémát. Sajnos a gyökérkezelések sokszor kudarcba fulladnak, azonban a legmodernebb mikroszkópos technikával, egy második esélyt adhatunk a fognak. A mikroszkóp és a modern technológia segítségével a kérdéses prognózisú fogak is megmenthetőek, mely a páciens nagy örömére szolgál. Így megmenthető egy fogpótlás, vagy elkerülhető az implantáció.
Mivel én az endodonciára specializálódtam, szeretném a segítségemet felajánlani és az Ön munkáját az endodonciában támogatni. Rendszeresen, külföldi konferenciákon bővítem tudásomat. Elmondhatom, hogy eredményesen praktizálok az endodoncia területén, kezeléseink megfelelnek a tudomány jelen állása szerinti, legmagasabb nemzetközi standardnak.
A gyökérkezeléseket minden esetben kofferdam izolálásban, mikroszkóp alatt végezzük. A csatornákat ultrahanggal preparáljuk és tisztítjuk ki. A csatornák feltágítását Crown down technikával, NiTi gépi és kézi műszerekkel végezzük. A gyökértömést vertikálisan, 3 dimenziós thermoplasztikus guttaperchával készítjük el, Schilder/Buchanan technikával. A vertikális gyökértömés azért jobb, mint a laterál-kondenzációs eljárás, mert az igen gyakran előforduló ovális, illetve szabálytalan alakú csatornák is tökéletesen feltölthetőek. Ideiglenes lezárásra Ca(OH)2 pasztát alkalmazunk.

Garantáljuk, hogy páciensét a gyökérkezelés után visszaküldjük Önhöz.

Küldünk egy levelet, ebben csatoljuk a kezelés során készült RTG felvételeket, mikroszkópos képeket,  írunk Önnek a fog prognózisához mérten egy javasolt kezelési tervet.
Rendelőnk teljes körű, endodonciai kezelést nyújt páciensének, a legbonyolultabb anatómiai csatornáktól az endo-parodontális lézióig.

Küldje hozzánk speciális endodonciai kezelést igénylő páciensét,  és mi a sikeres végleges gyökértöméssel küldjük vissza Önhöz.

Stresszmentes, barátságos környezetben várjuk pácienseit a Nyugatinál. Minden esetben a nyugodt, fájdalommentes kezelések elvégzésére törekszünk, az orvosok és pácienseik nagy örömére és sokszor megnyugvására is.

  Amennyiben további kérdése merült fel, legyen szíves kollégáinkat megkeresni az alábbi elérhetőségek valamelyikén: kapcsolat